دراین مقاله میخوانیم:
مصرف پروبیوتیکها برای چه کسانی ضروری است؟
غذاهای تخمیری پروبیوتیک در بدن ما چه میکنند؟
و در مورد پروبیوتیکها اطلاعات بیشتری کسب میکنیم.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید تعداد باکتریهای موجود در بدن انسان از شمار سلولهای بدن بیشتر است. البته فعالیت تمام این باکتریها به نفع بدن نیست و برخی از آنها میتوانند سلامت ما را به خطر بیندازند. بر این اساس، عملکرد این باکتریها تاثیری مستقیم بر سلامت جسم و جان ما دارد.
پروبیوتیکها: میکروارگانیسمهای خدمترسان
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهایی (باکتریها و مخمرها) زندهاند که در بدن ما بهصورت مسالمتآمیز زندگی میکنند و انجام بسیاری از اعمال حیاتی ما را بهعهده دارند. آنها از غذای موجود در بدن ما تغذیه میکنند و در عوض انواع آنزیمها، آنتیاکسیدانها و ریزمغذیهای مفید دیگر را در اختیار سلولهای ما قرار میدهند.
ممکن است به دلایلی مثل استرس، تغذیه نامناسب یا مصرف برخی داروها ذخیره این باکتریها در بدن کاهش یابد. مصرف غذاهای تخمیری یا داروهای پروبیوتیک میتواند این نقصان را جبران کند.
یکی از مهمترین عملکردهای این باکتریها مقابله با باکتریهای بیماریزا، افزایش سطح ایمنی و پشتیبانی از سلامت بدن است.
غذاهای تخمیری به سبب فرآوری خاصشان حاوی گونههایی متنوع از میکروارگانیسمها سودمندند که بر روی اغلب ارگانهای بدن اثر مثبت دارند.
پوست، مو، دستگاه گوارش، کبد، ریه، مجاری ادراری و دستگاه تناسلی بیش از سایر ارگانها تحت تاثیر عملکرد باکتریها هستند. با این حال نباید از تاثیر آنها بر روی مغز غافل شد. مود و احساس، اشتها یا بیاشتهایی، حتی چاقی و لاغری انسانها نیز با فعالیت این باکتریها ارتباط مستقیم دارد.
غذاهای تخمیری پروبیوتیک در بدن ما چه میکنند؟
بشر از دیرباز برای نگهداری مواد غذایی به ویژه سبزیجات و میوهها در فصول مختلف و نیز بهرهگیری از فواید آنها به تکنیکها و راهحلهایی جذاب دست یافته است. فرایند تخمیر یکی از این تکنیکهای پرفایده است که قدمت چندهزارساله دارد.
طی فرایند تخمیر باکتریهای مفید ساکن در سبزیجات تکثیر میشوند و علاوه بر تغییر رنگ و طعم، ماده غذایی مورد نظر را به محصولی فراسودمند تبدیل میکنند. آنها به پیشگیری و درمان دیسبیوز – عدم تعادل میکروبیوتا – کمک میکنند. تنظیم و تعادل میکروبیوتا به حفظ سلامت بدن منجر میشود.
مصرف پروبیوتیکها برای چه کسانی ضروری است؟
زندگی در جهان پراسترس امروز، آلودگیهای محیطی، خواب ناکافی، دوری از طبیعت و مصرف غذاهای ناسالم
سبب شده که اغلب انسانها در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مختلف به ویژه مشکلات گوارشی باشند. از سوی دیگر، مصرف داروهای مختلف ازجمله آنتیبیوتیکها در به هم خوردن تعادل میکروبیوم موثرند. براین اساس، اغلب افراد به مصرف غذاهای تخمیری نیازمندند.
همچنین غذاهای تخمیری برای مبتلایان به مشکلات گوارشی مثل نفخ، ورم و سوزش معده، سندرم روده تحریکپذیر (ibs)، بیماریهای التهابی روده (ibd)، کولیت زخمی اولسراتیو و افراد مستعد ابتلا به چنین بیماریهایی بسیار مفید است.
نوشیدنیهای تخمیری مثل کفیر، کامبوچا و کفیر آب و سبزیجات تخمیرشده مانند انواع ساورکرات، کیمچی، خیارشور تخمیری، پیازترش و … از جمله غذاهای فراسودمندی هستند که در رفع یا کاهش علائم بیماریهای ذکرشده موثرند.
برای خرید محصولات پروبیوتیک دکتر رز، میتوانید به صفحه فروشگاه، مراجعه فرمایید.
کفیر آب با طعم انار
این مقاله، برگرفته از سایت: Cleveland Clinic میباشد.